Logo Hof van Zundert

Begeleiding

Individuele begeleiding

We zijn er om jou te ondersteunen om zo zelfstandig mogelijk je leven te leiden. We sluiten aan op jouw situatie op alle levensgebieden, zoals wonen, werken, persoonlijke ontwikkeling, vrije tijd en sociale relaties. Daarbij kijken we vooral naar wat je wel kunt en wat je kan leren. Wat zijn jouw unieke gaven en hoe kan je die inzetten, om wat (nog)niet goed lukt toch mogelijk te maken. Door het inzetten van jouw talenten bouw je zelfvertrouwen op.

Hierbij werken wij samen met mensen uit jouw omgeving, zoals familie en vrienden  en ook met hulpverlening. Samen stellen wij een begeleidingsplan op waarbij wordt uitgaan van jouw wensen en behoeften. Zo krijg je weer structuur en overzicht. Wij bieden je begeleiding en ondersteuning die bij jou past, afgestemd op wat jij nodig hebt. Wij zorgen voor passende ondersteuning en leren je weer met vertrouwen naar de toekomst te kijken.

Ouderbegeleiding

Ervaar je als ouder stress in de opvoeding van je kind? Gaat het niet binnen het gezin niet zoals je graag zou willen? Twijfel je of je het wel goed doet?

Hof van Zundert biedt ouderbegeleiding aan gezinnen met kinderen met autisme en aanverwante problematiek. Het doel is dat je jouw kind beter leert begrijpen en beter leert reageren op gedrag. Dit doen we door middel van een individueel traject. Door mee te kijken en te praten over problemen kunnen nieuwe inzichten ontstaan en praktische handvatten geboden worden. De ouderbegeleiding vraagt om voldoende motivatie om thuis aan de slag te gaan met opdrachten en oefeningen en uw opvoeding aan te passen.


Soms wordt daar ook de videocamera bij ingezet, om op die manier vast te kunnen leggen wat er nu precies gebeurt voordat die boze bui ontstaat. Soms wordt tijdens het terugkijken van de opnamen pas duidelijk welke invloed kleine prikkels en reacties hebben op het gedrag van uw kind. 

 

Hof van Zundert
Slogan Hof van Zundert